• 26/07/2024 21:01

Як вибрати електрогенератор для бізнесу

Електрогенератор – компактний пристрій, який здатний перетворювати механічну енергію на електричну. З урахуванням сучасної ситуації з перебоями електроенергії, такі прилади мають бути у кожному офісі, кафе чи промисловому об’єкті. Бізнесмени, як ніхто знають, що простій для підприємства – це втрата грошей.

На ринку представлений широкий асортимент установок, які відрізняються типом пального, потужністю, кількістю фаз, ціною та іншим. Крім того, слід врахувати, що генератори для бізнесу мають суттєві відмінності від побутових варіантів. Ближче ознайомитися з модельним рядом можна на сторінці – https://petroline.ua/promyslovi-heneratory/. Можливість автономного електропостачання є розумним вкладенням коштів.

Однофазний чи трифазний?

Однією з головних класифікацій електрогенераторів є тип вихідної напруги: однофазний та трифазний. Такі установки мають суттєві технічні відмінності:

  • 1 фазний. Генератори видають потужність енергії 220 В. Це відмінний варіант для власників дрібного та середнього бізнесу. Установка здатна забезпечити роботу освітлювального, холодильного та нагрівального обладнання. Саме такі прилади використовують із побутовою метою задля забезпечення приватних будинків. Здебільшого вони оснащені бензиновими двигунами.
  • 3 фази. Більш потужний варіант, який видає потужність струму 380 В. Це дозволяє перекрити потреби промислового, виробничого та торговельного обладнання. По суті, це мініелектростанція. Як правило, вони мають дизельні двигуни. Ознайомитись з модельним рядом можна на цій сторінці – https://petroline.ua/ru/trokhfazni-heneratory/.

Трифазні електрогенератори мають велику потужність та додаткові виходи на 220, що робить їх більш універсальними. При цьому потрібно розуміти, що 9-кіловатна установка для невеликого бізнесу зі споживанням у 3 кВт не буде економічно вигідною. Річ у тому, що навіть при низькому навантаженні та мінімальному споживанні електроенергії, прилад буде споживати аналогічну кількість палива, що і для вироблення 9 кВт.

Генератор якої потужності обрати

Вибір установки більшою мірою залежить від мети застосування та конкретних завдань. Для цього потрібно провести прості розрахунки: підсумовувати потужність усіх приладів, які будуть живитися від генератора. До отриманої цифри додати запас потужності 20-30%. Таким чином генератор працюватиме без перевантаження та з’явиться можливість підключення додаткових споживачів енергії.

Рекомендації щодо підбору потужності:

  1. Дрібний бізнес. Невеликий кіоск або кафе можна забезпечити генераторами на 4-5 кВт. Їхньої продуктивності буде достатньо для роботи освітлення, телевізора, нагрівального та холодильного обладнання.
  2. Для офісу. Залежно від споживання енергії можна встановити 2-10 кВт моделі.
  3. Промисловість. Щоб забезпечити виробничий цикл, необхідні потужні генератори від 6 кВт. Професійні установки можуть витримувати високі навантаження та працювати цілодобово.

Більшість електрогенераторів мають додаткові системи стабілізації та функцію захисту споживачів.

Бензиновий чи дизельний?

Сучасні генератори можуть працювати на ДП та бензині. Від типу пального залежить їхня продуктивність, функціональність та довговічність. Щоб точно визначитися з обладнанням, потрібно розглянути переваги обох варіантів.

Бензинові

  • можуть працювати безперебійно протягом 4-8 годин;
  • доступна ціна в порівнянні з дизелями;
  • низька шумність, яка не перевищує 70 дБ;
  • добре запускається навіть при зниженні температур до -15 °С.

Такі генератори мають досить високу витрату ПММ та не виробляють високої потужності. Більшість моделей є портативними.

Дизельні

  • при оптимальному навантаженні можуть працювати цілодобово;
  • моторесурс сягає 60 тисяч годин;
  • висока потужність двигуна;
  • витрата пального на 15-30% нижче, ніж у бензинових аналогів.

Проблематично запускаються в мороз та відрізняються підвищеною шумністю у роботі.

Всі ці поради та рекомендації дозволять підібрати оптимальний варіант за типом пального, потужністю та кількістю фаз. При цьому слід враховувати показник енергоспоживання конкретного бізнесу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *