• 26/07/2024 23:14

Злиття двох сервісів: Google Meet та Google Duo

Компанія Google розпочала анонсовану ще у 2020 році процедуру злиття комунікаційних сервісів Meet та Duo. Результатом цього стане злиття існуючих функцій Meet з платформу Duo. Оновлена платформа отримає ім’я Meet, а колишня Duo відправиться на віртуальне кладовище. Нова ж версія Google Meet стане потужним і сучасним рішенням, що зможе задовольнити потреби користувачів на сто відсотків. У цій замітці коротко розповідаємо, чому і як відбувається злиття. А власникам ліцензії Google Meet  радимо звернутись за консультацією до експертів Сloudfresh — компанії, що реалізує діджитал-трансформацію вашого бізнесу крок за кроком.

DgxsX9G-gPZ7I74Eq8LLpVNdexqO52pOD3ke72cIfQXYkF9nm0X_EK1JBfCfp0a6E_307v1hgWFl3_yUow1G0P_SoIL7YwpvWnVIjtQDSdhY-D3QY9184t9UPVIp-ZUj4IHtfD2Hwb3UGn9ruQ

Підґрунтя для злиття

Причин, з яких компанія пішла на злиття сервісів, одразу декілька.

  1. Зростання популярності Meet: користувачі виказують значно більше прихильності до цієї платформи, ніж до Duo. Meet майже щоденно використовується для зустрічей та групових чатів, тоді як Duo частіше використовують для обміну повідомленнями.
  2. Широка інтеграція Meet у більшість сервісів Google. Завдяки цьому платформа дозволить користуватися одним сервісом для вирішення багатьох задач. При використанні платформи з таким значним показником інтегрованості потреба у встановленні додаткових програм зникає.
  3. Об’єднання електронних адрес та номерів телефонів в єдину мережу. Саме так позиціонує злиття керівник напрямку комунікаційних продуктів Google. Представники компанії також наголошують, що після злиття користувачам нададуть можливість обирати, чи будуть вони знаходитись у зоні досяжності для інших клієнтів сервісу.

За прогнозами Google процес злиття двох сервісів завершиться до кінця 2022 року.

Переваги об’єднаної платформи

Усі наразі існуючі функції Duo будуть збережені, у тому числі можливість здійснювати відеодзвінки іншим користувачам, обираючи для цього телефонний номер або електронну адресу. На додачу до цього Duo отримає наступні функції:

  • віртуальні фони, які можна підключати або змінювати під час відеодзвінків;
  • додавання запланованих зустрічей в «‎Календар»;
  • використання текстового чату під час дзвінків;
  • активація субтитрів в режимі реального часу;
  • збільшення ліміту на число учасників дзвінка (з 32 осіб до 100);
  • більш глибоку інтеграцію з іншими сервісами Google.

Google анонсує автоматичне оновлення поточної версії додатку Duo. При цьому додаток отримає нові функції та оновлений брендинг, а історія дзвінків та подій, база контактів та архів повідомлень не зазнають ніяких змін.

Клієнти, які користуються сервісом Google Meet для бізнесу, можуть потребувати більш детальних відповідей. Консультанти компанії Сloudfresh із задоволенням нададуть їх в будь-який зручний спосіб. Звернутися до спеціалістів можна через розділ меню «‎Консультація» або через чат підтримки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *